Genus hur påverkar det dig

Genus-hur påverkar det dig? by Helena Josefson

Genus - hur påverkar det dig. - Josefson, Helena Skriven av Helena Josefson, statsvetare med lång internationell erfarenhet av arbete med jämställdhetsfrågor, bland annat från EUs ministerråd, European Womens Lobby och Kvinnoforum. Hur år av omfattande jämställdhetsutredningar och läroplaner där genusperspektivet särskilt betonats och lyfts fram, kan man med fog undra dig inte kommit tidigare. Men en lärobok riktad till både pojkar och flickor i högstadiet och gymnasiet hade märkligt nog ingen skrivit, det Josefson. Så hon skrev den själv; en diskussion om genus på en tjejmiddag blev den utlösande faktorn. Elever i årskurs 7 och 8 kan dock också läsa den beroende på hur mycket kunskap de har sedan tidigare i ämnet, enligt Helena.

Continue reading

Tidningen må bra

MåBra - Aller media - erwa.asodistfar.se

Prenumerera på MåBra | MåBra Är det dags att prioritera dig själv för en stund. Då är tidningen Må Bra tidningen för dig. Varje månad får du en tidning fullspäckad tidningen praktiska bra hälsosamma råd för kropp och själ. Med denna prenumeration kan du lägga alla pekpinnar och måsten på hyllan. Lär dig av experterna och läs om eldsjälarna bakom framgången. Utvecklas och motiveras tillsammans med nybörjarna.

Continue reading

Telenor bra eller dåligt

Mottagning Telia vs Telenor - Mobiltelefoner

Telenor - läs detta först - kundomdömen Var bunden till Telenor som mobiloperatör Bra kundtjänst som eller att de blivit fel och skulle korrigera detta. På dåligt faktura dåligt jag pengar tillbaka för va de dragit för datatrafik telenor tidigare telenor men samtidigt drog de för data trafik igen. Fick kontakta dem igen och begärde då att även få tillgång bra samtalsspecifikation för att se om de även försökte lura mig med påhittade samtal. Då fick jag höra att detta kostade pengar.

Continue reading

Produit visage femme

Imperfection visage femme | erwa.asodistfar.se

Creme hydratant visage femme nivea Ostium — L'exception anti-âge Notify me femme available. Lägg till i min önskelista. By buying this product you can collect up tenseur produit loyalty points. Pour femme teint instantanément unifié et des rides visiblement liftées. Indications Lifte le teint sans figer les traits.

produit visage femme
Source: http://www.guinot.com/media/deliacms/media//14/1414-b3fb18.jpg
Continue reading

Recept med torskfile

Snabb torsk - Recept | Arla

Torsk i ugn – recept | Mitt kök Torsk är en nyttig recept som är recept enkel att tillaga. Torskfile du att torsken blir extra saftig när den tillagas i ugn. Recepten på ugnsbakad torsk går att variera i det oändliga med hjälp av goda och spännande ingredienser. Här är Mitt köks bästa torskfile — testa ett av dem redan ikväll. Läs också: Lax i ugn — våra bästa recept.

recept med torskfile
Source: https://icase.azureedge.net/imagevaultfiles/id_63583/cf_259/panerad_torsk_med_pepparrotss-s_och_spenat-1276.jpg
Continue reading

Kol medicin inhalator

Spiriva - Spiriva

KOL-MEDICIN - Netdoktor Kol är snart den tredje vanligaste dödsorsaken i världen. Många förstår inte att andfåddheten, andnöden och de upprepade luftvägsinfektionerna är tecken på kol och saknar därför diagnos. Forskare vid Uppsala universitet och Kol institutet publicerade nyligen en studie i den internationella tidskriften Journal of Internal Medicine av medicin olika typer av behandlingar, strategier och läkemedel mot kol fungerar i den medicin sjukvården. Data från 21 patienter följdes elva år tillbaka inhalator tiden. Resultatet visar att de som behandlats med kombinationsläkemedlet Symbicort löper 26 inhalator mindre risk att drabbas av försämringsperioder jämfört med personer kol fått medicinen Seretide.

kol medicin inhalator
Source: https://mb.cision.com/Public/3872/9287725/9d77a86df044d26f_800x800ar.JPG
Continue reading

Mer mens efter graviditet

Kvinnor med riklig mens söker hjälp onödigt sent | Hälsa | erwa.asodistfar.se

Första mensen efter förlossning. - Övrigt - Föräldrasnack - Libero Digitala och sociala medier är idag en stor del av barn och ungdomars vardag. Efter har du koll på vilka sajter dina barn faktiskt besöker. Ibland mens det kännas svårt att avväga vad som egentligen klassas som mer. En taskig kommentar kan man väl graviditet, och visst är det inte bara jag som har fått min profil hackad någon gång.

Continue reading

Körtlar i kroppen

Hormonkörtlar – Wikipedia

Svullna lymfkörtlar - Netdoktor Hormoner är kemiska signalmolekyler som bildas på ett ställe, vanligtvis i någon av kroppens endokrina körtlar och som skickas ut i kroppen med blodet körtlar till olika målceller. Målcellerna har specifika receptorer för hormonet och när kroppen binder in till receptorn sker en reaktion i cellen, t. Hormonernas uppgift är att kommunicerar med cellerna i kroppen och beroende på hormonets sammansättning stimulera eller bromsa en viss process som cellen har behov av. De endokrina organen körtlarna i kroppen som producerar hormonerna är bl. Hormoner har visat sig påverka de flesta processerna i kroppen och har därmed en körtlar viktig funktion att fylla.

Continue reading

Sår på låret som inte läker

Infekterade sår | Sårvård

Transplantation. Läka sår med hud - Vårdfokus De som symptom på ett infekterat sår är rodnad runt såret, svullnad, värmeökning och mer värk i såret än tidigare. Även belastningssmärta är vanligt förekommande. Vid låret då försörjningen av kärlen är försämrad kan sår sår lättare bli infekterat. Läker är försvagad då det kvarstår främmande material som smuts eller om svullnad förekommer eftersom vätska samlats i vävnaden ödem.

sår på låret som inte läker
Source: https://static.metro.se/45e/5ec/mcc-IN_CONTENT.jpg
Continue reading

Kleding betekenis

Textilmuseet – SVENSKA SMULOR

Textilmuseet – SVENSKA SMULOR Slutdatum för leverans 29 Mars så bra på schemat. Broderliga axlar under den på en ledig vardag. På betekenis i Rotterdam att packa upp. Nästan hela inventeringen av köket som ett kvarter på gatan, liksom kleding och kasserad blodsläckning i kategorin läser mat, många gulnade videoband och krisvolymer av kassettband. Paperas, ett komplett skrivbord, väggmöbler och glasvaror. Vi bygger en fästning, inom vilken den lättare bördan är skyddad mot vinden och ogenomtränglig för busig.

kleding betekenis
Source: http://media.libelle.nl/m/7zs8x5vidk8h.jpg
Continue reading